Skip to main content
 

Debütáló szépség- és egészségipari újdonságok a világ legnagyobb fogyasztói elektronikai szakkiállításán

A mesterséges intelligencia (AI), a virtuális, a kiterjesztett valóság (AR/VR) és más technológiai fejlesztések a szépségápolási és az egészségipari szektorban is új kapukat nyitottak meg. Mindez lehetővé tette, hogy mindennapi életünkben ezeknek az eszközöknek a segítségével a személyre szabott megoldásokat is megtapasztalhassuk. CES-beharangozónkban a Bosch idei legújabb fejlesztéseit röviden már bemutattuk. Arra azonban nem is gondoltunk, hogy két nap múlva kapkodni fogjuk a fejünket: mekkora innovációs dömpingről számolhatunk be a szépség- és egészségipar területén. Egyértelműen látszik, hogy a koronavírus-járvány miatt digitális térbe kényszerült kiállításon résztvevő gyártók ötleteinek a csillagos ég sem szabhatott határt. A Holdtól a Földig és vissza – ragyogó technikai újdonságokról számolunk most be. Helyezkedjenek el kényelmesen, kezdődjön a CES-kilövés!

Ragyogj! – a CES napos oldala

Több, mint egy csinos arc

A L’Oréal bemutatta az Yves Saint Laurent Rouge Sur Mesure Powered by Perso-t. A CES 2020 kiállításon díjnyertes Perso egy mesterséges intelligencia alapú otthon használható rúzskeverő rendszer, melyet a L’Oréal Technology Incubator fejlesztett ki. Az idén bemutatott eszköz esszenciáját az YSL ikonikus vörös, nude, narancssárga vagy rózsaszín színpalettái adják. A Perso rendszer felhasználói egyetlen érintéssel több ezer egyedi árnyalatot készíthetnek az YSL Velvet Cream Matte Finish rúzsából.

A koreai kozmetikai óriás, az Amorepacific idén két díjat is bezsebelhetett az egészség és wellness kategóriában: egyet a L’Oréal Persojához hasonló Lip Factory by Color Tailor rendszeréért, a másikat a Formularity-ért, ami sokkal több, mint egy otthon használható bőrápoló készülék. Ez a szépségápolási eszköz minden alkalommal új adag, személyre szabott bőrápolási terméket készít. A Formularity rendszere a bőrtípusnak és az adott bőrproblémának megfelelően először a kiválasztott ampulla adagját egy tonerrel vegyíti. Ezután ezt egy pamutpárnára adagolja, majd a legideálisabb felszívódás érdekében a megfelelő hőmérsékletre melegíti vagy hűti le.

Szemrevaló újdonságok

Szemrevaló újdonságok

Forrás: InWith Corporation

Az InWith Corporation intelligens kontaktlencse-technológiája a kemény szklerális kontaktlencsékkel ellentétben a Bausch & Lomb puha, hidrogél lencséibe ötvözött számítógépes áramkörök AR/XR vizuális technológiákkal segíti a látás javítását. Azoknak a rövidlátásban szenvedő betegeknek, akik naponta használnak kontaktlencsét, forradalmi újítást jelenthet, hiszen a bioszenzorral kiegészített fejlesztésnek köszönhetően a jövőben ezek a lencsék akár a mobiltelefonunkkal is összehangolhatók. A pislogásból nyert energiával ellenőrizhető a vércukorszint. A hozzá tartozó intelligens tok pedig a töltésért felel.

A Bosch Sensortec Smartglasses Light Drive technológiájának továbbfejlesztett változata innovációs díjat nyert. A modern, minimalista stílusú okosszemüveg egy olyan egyetlen forrásból származó, mindent tartalmazó egységből áll, amely MEMS-alapú (mikro-elektromechanikai rendszer) tükrökből, optikai elemekből, érzékelőkből és fedélzeti feldolgozóegységből áll. Az integrált megoldás tiszta vizuális élményt kínál világos képekkel, amelyek még közvetlen napsütésben is jól láthatók. A mindennapi sporttevékenységek (például futás vagy kerékpározás) közben folyamatosan viselhető.

Szemrevaló újdonságok Szemrevaló újdonságok

Mivel a fitneszaktivitás-követő és -mérő eszközök, valamint az okosórák többsége csupán korlátozott számú tevékenységet képes nyomon követni, a felhasználók eltérő mozgása, eszközei, testméretei és teljesítményszintje miatt nem mindig ismerik fel megbízhatóan az egyes gyakorlatokat. A probléma megoldására a Bosch Sensortec új, önállóan tanuló mozgásérzékelőt fejlesztett ki, ez a BHI260AP mesterségesintelligencia-alapú szenzor. Az eszköz a mesterséges intelligenciával tökéletesíti a testen és a fülön viselhető elektronikus eszközöket. Az önállóan tanuló mesterséges intelligencia alapú szoftver több mint tizenöt alapfunkciós fitnesztevékenységből álló programmal rendelkezik, így akár tanítás nélkül, azonnal használható. Emellett négy termékfunkciót kínál: tanulás, személyre szabás, automatikus aktivitáskövetés és optimalizálás.

Szemrevaló újdonságok Szemrevaló újdonságok

Tükröm-tükröm

A Themis egy olyan okostükörrel rukkolt elő, ami otthonunkba repíti az egészség és wellness teljes spektrumát, beleértve a higiéniát, a mentális egészséget, a bőrápolást, sőt a betegségek megelőzésében is hasznos segítséget nyújt.

A könnyen felszerelhető és bármely fürdőszobához illeszkedő okoseszközt a család minden tagja biztonsággal használhatja, hiszen a gyártó kiemelt módon figyelt az adatvédelemre: ennek érdekében kettős biztonsági modul gondoskodik a szenzitív adatokról. A tükör több helyről gyűjt adatokat, például egy kiváló minőségű RGB kamerából, egy IR hőmérséklet-érzékelőből és egy UV-fénymérő szenzorból. A személyes értékek alapján elemzi a bőrünk állapotát, intelligens figyelmeztetéseket küld az egészségünk megóvása érdekében, vagy épp a termékenységi ciklusról értesít bennünket. Ráadásul az okostükör gyártója a Baracoda Company más okoseszközeivel is összekapcsolható, például a BBalance okosmérleggel, hogy még teljesebb és pontosabb képet kapjunk a testünkről, fizikai és mentális egészségünkről.

Ragyogj! – a CES napos oldala

A több mint 50 éve működő CES az innováció globális színtere. Az idén először a digitális térben megrendezett eseményen résztvevő kiállító vállalatok bebizonyították, hogy testi és mentális egészségünk fejlesztése a jelenlegi koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben még inkább központi szerepet játszik. Ne feledjék, lehet hogy most még ezek az eszközök nagyon távolinak tűnnek, de lelki és fizikai egészségünkért mi magunk is tudunk tenni: legyen szó kirobbanó formáról vagy lelki nyugalomról blogunkon folyamatosan újabb ötletekkel jelentkezünk.

Iratkozz fel hírlevelünkre!