Skip to main content
 

Színes ötletek nem csak az ünnepi okosotthonhoz

Ha már nagyon unjuk a fehér falakat és az ünnepekhez közeledve ötletünk sincs, mivel tegyük még elegánsabbá, hangulatosabbá belső tereinket, ne csüggedjünk. A következő okos megoldások még színesebbé teszik az enteriőrt, és az ünnepek elmúltával is varázslatosan érezhetjük magunkat otthonunkban.

Lakásdekoráció másképp

Művészet gombnyomásra

2021-ben egy digitális fotókeret már nem nagy kunszt. A NETGEAR Meural Canvas II teljesen új szintre emeli a fotókeret fogalmát, hiszen nemcsak saját fotók, hanem műalkotások is könnyen, egy gombnyomással a keretbe importálhatók. Közös családi fotók az ünnepi hangulathoz, más alkalommal Picasso, Renoir vagy Dalí díszítheti lakásunk falát.

Művészet gombnyomásra

A világ múzeumaiból és galériáiból több mint 30 000 műtárgy érhető el, mondhatni ez a művészeti élet Spotify-ja. A hangulattól vagy az évszaktól függően akár néhány másodperces különbséggel más-más kép lóghat a falainkon, hiszen a vezérlésre gesztusokkal, hangutasításokkal vagy az alkalmazáson keresztül is lehetőségünk van.

Művészet gombnyomásra

Trükkös tükör

Ismerjük a helyzetet. Az újévi fogadalmak igencsak kihatnak az edzőtermek és mozgásstúdiók megnövekedett használatára. Ilyenkor sokan, lelkesült erővel vágnak bele az életmódváltásba. Ha azonban az otthonunkban szeretnénk átmozgatni magunkat, a Mirror innovációja segítségünkre lehet. Nemcsak egy szimpla tükörről van ugyanis szó, még ha annak is látszik, hanem egy olyan lakáskiegészítőről, ami edzőtárs is egyben.

Képzeljünk el egy egyszerűnek látszó tükröt, ami pillanatok alatt személyi edzővé változik. Több mint 50 sportágból választhatunk: a pilatestől és a jógától kezdve, a saját súlyos edzésen keresztül egészen a thai chiig vagy a bokszig. Okostelefonunkkal irányíthatjuk, a kijelzőn figyelemmel kísérhetjük a szívverésünket és az elégetett kalóriák mennyiségét. Sőt, a tükör előlapjába épített kamerán keresztül fitneszedzőkkel vagy a barátainkkal is kapcsolatba léphetünk. Edzés után pedig a tükör „visszaváltozik” egy elegáns lakásdekorációs elemmé.

Gyújtsunk gyertyát okosan!

Az izraeli és amerikai start-up, a Candle Touch év elején a CES kiállításon mutatta be valódi viasz alapú okos gyertya megoldását. Ezentúl nem kell attól félni, hogy megégetjük a gyufával az ujjainkat, hiszen egy alkalmazáson keresztül gyújthatjuk meg a kilenc különböző illatban megvásárolható intelligens gyertyát. A gyertyák akár 40 órán keresztül éghetnek. A bennük található kókuszviasz cseréje is roppant egyszerű, hiszen csak kicsavarjuk a régit és becsavarjuk az újat. A mobilalkalmazással egyszerre tíz intelligens gyertya vezérelhető. A biztonság is garantált, az alkalmazás emlékezteti ugyanis a felhasználót, hogy oltsa el a gyertyát.

Gyújtsunk gyertyát okosan!

Fénnyel teli éjjelek

Korábbi bejegyzésünkben már bemutattuk, hogyan változtatja fénytengerré a Philips Hue okos világítófüzére a külső és belső tereket. A hatalmas választék kiegészült egy nem is akármilyen fényforrással.

A Play Gradient Lightstrip fénysávval körülvehetjük a tévékészülékünk hátulját. Ez olyan háttérvilágítást biztosít, ami alkalmazkodik a kiválasztott TV-műsor vagy videojáték színéhez. A színek egymásba áramlanak, és stílusos fényhatásokat keltenek a készülék mögötti falon. Képzeljük csak el, amikor karácsonykor A Grincs című filmet együtt nézi a család, mennyire más hangulatot ad a filmnek ez a fényforrás: kiemel, lenyűgöz, elvarázsol. Év végén a fényekből sosem elég!

Fénnyel teli éjjelek

Iratkozz fel hírlevelünkre!