Skip to main content
 

Az okosékszerektől az intelligens fényekig

Korábban, amikor ékszert választottunk, az ár mellett a stílus és a csillogás határozta meg választásainkat. Mára a stílus mellett a funkcionalitás is egyre nagyobb szerepet kap, hiszen az okosékszerek gyártói mesterien ötvözik a divatos dizájnt a technológiai újdonságokkal. Az intelligens gyűrűktől kezdve az okosórákon át a hangszórós pénztárcáig, számos választási lehetőségünk van. A jelenlegi helyzetben sokkal több időt töltünk otthonunkban, így a közvetlen környezetünk harmónikus hangulatának kialakítására is több figyelmet szentelünk. Bejegyzésünkben az okosfények, sőt az okosillatok birodalmába is elmerészkedünk.

Dizájnba rejtett technológia

Okosóra kisokosunkban nemrég írtunk a jelenleg elérhető okosóra változatokról, azonban az órák mellett stílusos és intelligens ékszereket is találhatunk a polcokon.

2018 év elején a Ringly új fejezetet nyitott az ékszerek piacán. Olyan okosgyűrűket és karkötőket dobott a piacra, amelyek látszólag hagyományos ékszernek tűnnek, de láthatatlanul magukban rejtik az okosórák néhány hasznos, az egészséges életmódhoz kapcsolódó funkcióját, úgymint a lépés- és kalóriaszámlálót vagy a légzésfigyelést, amihez több alkalmazás is elérhető, így az ékszer helyettünk figyel a tudatos koncentrációra vagy meditációra. Több mint 200 applikációval köthető össze, beállíthatjuk például, hogy csak a fontos üzenetekről vagy hívásokról kapjunk értesítést. Tökéletes kiegészítője a mindennapi vagy elegáns outfitnek, rezgéssel és fényjezéssel ad értesítéseket, ráadásul víz- és ütésálló is.

Ringly
Bellabeat

A Bellabeat által piacra dobott Leaf Urban medál figyelemmel kíséri a stresszszintet és nyomon követi a menstruációs ciklust. A cserélhető akkumulátor akár hat hónapot is kibír, és naplózza a nap folyamán rögzített adatokat. A medál nyakláncon vagy karkötőn is viselhető. A Sharemore intelligens nyaklánca vízálló és vezeték nélkül egyszerűen tölthető, lehetővé teszi SOS riasztások küldését, üzenetek fogadását, sőt szelfik készítésére is használható.

A Stelle még ennél is továbbment, amikor a hölgyek részére tervezett elegáns kistáskaként is hordható pénztárcát bluetooth kihangosítóval szerelte fel. A szuperpraktikus elegáns clutch nemcsak a hölgyek számára oly fontos kistükröt rejti, hanem beépített hangszórót is találunk benne, ami egy töltéssel akár 15 órán keresztül működik. Működési elve a bármelyik telefonnal vagy tablettel összekapcsolható bluetooth hangszóróval azonos. Kihangosítóként is nagyszerűen funkcionál.

Stelle

Ünnepi fények és illatok

Legyen szó kültéri vagy beltéri fénydekorációról, már több olyan terméket is találhatunk a karácsonyi kínálatban, amelyek okostelefonról könnyen működtethetők. Ezeket akár a kiválasztott karácsonyi dalválogatásunkkal is összekapcsolhatjuk, így a színek a megfelelő ütemre változnak, mindemellett távolról ki- és bekapcsolhatók. A Philips hue sorozata összeköthető több alkalmazással (például: Amazon Alexa, Google Asszisztens vagy Apple HomeKit), így a 16 millió meleg- és hidegszínből kiválasztott fényjáték hanggal is vezérelhető. Sötétedésnél automatikusan felkapcsol, ráadásul a beépített mozgásérzékelőn túl képes arra is, hogy amikor távol vagyunk az otthonunktól, random ki- és bekapcsoljon, ezzel akár a betörőket is elriasztva.

Philips hue

Ha tévénézés közben karácsonyi illatfelhőre vágyunk, már intelligens aromadiffúzorokat is választhatunk. Hasonlóan az okos fényfüzérekhez, a csepp alakú FlowerBud készülék nemcsak manuálisan szabályozható, hanem az Alexa, Google vagy Apple alkalmazásain keresztül hanggal is vezérelhető. Testre szabhatjuk a fényerőt és a színeket, továbbá az illat intenzitását is. A hangulatos lakáskiegészítő akár 10 órán keresztül működik folyamatosan, és ha elfogyott belőle a víz, automatikusan kikapcsol.

FlowerBud

Ha karácsonyra igazán fenntartható és korszerű ékszerrel lepnénk meg szerettünket, a következő okos darabokat választhatjuk:

  • okosgyűrű
  • okoskarkötő
  • okosnyaklánc
  • női okosóra
  • férfi okosóra
  • női elegáns okos pénztárca

Az intelligens kültéri és beltéri fényfüzérek, fényfüggönyök és az okos illóolaj párologtatók garantálják a káprázatos ünnepi hangulatot. A karácsonyi készülődéshez hozzátartoznak ezek az ünnepi lakásdekorációk is, melyek az együtt töltött perceket még ragyogóbbá varázsolhatják.

Kuckózzunk be egy forró kávéval vagy teával, meleg takaróval egy jó könyv vagy film elé, és töltsük stresszmentesen a téli napokat!

A karácsonyra hangolódás sorozatunk következő része az olvasás jövőjébe nyújt majd betekintést.

Okosékszer

Iratkozz fel hírlevelünkre!