Skip to main content
 
Okoseszköz

Meglepetéssel teli okosvarázslat

2023.12.04 No Comments 8 perc olvasási idő

A karácsonyi és szilveszteri szezonban is kihasználhatjuk az okostechnológiákat, hogy az ünnepi hangulat még varázslatosabb legyen. A legújabb intelligens megoldások nemcsak segítenek az évvégi stressz csökkentésében, hanem az ünnep élményét is emelik.

Intelligens ünnepi fények

Kutatások bizonyítják, hogy a fény és a színek igazán jótékonyan hatnak a boldogságszintünkre. Különösen télen, amikor a nappalok rövidebbek és a napsütéses órák száma igencsak kevés. Az ünnepek és az advent közeledtével még inkább vágyunk a fények csodájára. A hagyományos karácsonyi díszvilágítás azonban már a múlté. Az utóbbi években több gyártó is a piacra dobott olyan megoldásokat, melyekkel a karácsonyi fényeket okostelefonnal és hangutasításokkal vezérelhetjük. Az okosgyertyák biztonságosabbak, és az energiatakarékos, színes LED-izzókkal felszerelt fényfüzérekkel akár minden nap más-más hangulatot teremthetünk. Korábban már írtunk olyan okoseszközökről, amelyek a TV-műsor vagy a videójáték színéhez megfelelően változtatják a háttérvilágítást, a legújabb mozgás- és hőmérsékletérzékelővel felszerelt változatok viszont már arra is képesek, hogy a világítást az adott fényviszonyokhoz igazítsák, vagy az okostelefon alvásfunkcióit kövessék, például az ébresztő hangjelzéssel együtt bekapcsolják a fényeket.

Korábban még meglepődtünk azon, hogy a karácsonyfánk is lehet okos, de talán nem is gondolnánk, hogy a karácsonyfadíszek is többet tudnak annál, minthogy szimplán díszítsék a fenyőfát. A legújabbak már interakítvak: reagálnak a zenére és a környezeti hangokra, kommunikálnak a virtuális asszisztenssel és akár még karácsonyi történeteket is mesélnek. Aki a táncoló és okostelefonnal vezérelhető műfenyő helyett mégis inkább az illatozó, hagyományos fenyőfa mellett teszi le a voksot, neki ajánljuk azt az intelligens fenyőfatartót, amely arról gondoskodik, hogy a fa sokáig szép és üde maradjon. Választhatjuk az érzékelőkkel ellátott rendszereket, amelyek figyelmeztetnek arra, ha a tartályt újra kell tölteni vagy azt a változatot, amely helyettünk öntözi a fát. Az eredmény mindkét esetben ugyanaz: eggyel kevesebb feladat és sokáig zöldellő karácsonyfa.

Karácsonyi csengőszó

Év végén nemcsak a karácsonyi fényekből, a történetekből és a filmekből nincs hiány, hanem bizony a karácsonyi dallamokból sem. Aki imádja a novembertől mindenhol felcsendülő, nagy sikerű örökzöldeket, mint a Last Christmas vagy az All I Want for Christmas is You, neki ajánljuk az okoscsengőt. Az ünnepi vacsorára érkező vendégeink már az ajtóban vagy a kapuban állva hangolódhatnak, hiszen a legújabb videós kaputelefonoknál már a csengőhangot is megváltoztathatjuk. A kedvenc csilingelős dallamunkat ugyanis a Google Home/Nest vagy a Ring alkalmazással okoseszközünkhoz egyszerűen, pár lépésben hozzáadhatjuk. A jókedv így már a belépés előtt garantálható.

Akinek pedig nincs az otthonában okoseszköze, az se búsoljon, hiszen az okosdugaljok, -konnektorok és -elosztók is megérkeztek. Segítségükkel bármely eszközünket felokosíthatjuk, be- és kikapcsolhatjuk azokat vagy mérhetjük és optimalizálhatjuk az energiafogyasztást.

Az innovatív és varázslatos megoldások nemcsak a technológia szerelmeseinek kínálnak tehát különleges élményeket, hanem lehetővé teszik számunkra, hogy az ünnepek még emlékezetesebbek és kényelmesebbek legyenek. Legyen szó intelligens fényjátékról, interaktív karácsonyfadíszekről vagy okoscsengőről a modern technológia az ünnepi varázslat részévé vált.

Kívánjuk, hogy az okostechnológia segítségével az idei ünnepek felejthetetlen élményeket hozzanak mindenkinek!

Kívánjuk, hogy az okostechnológia segítségével az idei ünnepek felejthetetlen élményeket hozzanak mindenkinek!

Iratkozz fel hírlevelünkre!