Skip to main content
 
Életmód

Karácsonyi csoda

2022.11.28 No Comments 10 perc olvasási idő
Karácsonyi csoda

Hogyan segíthet az IoT a Mikulásnak

A karácsony közeledtével minden évben felmerül a kérdés, hogyan lehetséges, hogy a Mikulás egyetlen éjszaka alatt a Föld összes gyermekéhez el tud jutni. Ráadásul az utazás közben elegendő ideje van – ha a szánban, az adott gyermeknek készült ajándék még egyből a kezébe is akad – a kéményekbe be- és kiugrálni, az ajándékokat a fa alá rakni, egy kis sütit enni és finom tejet kortyolni. Míg az ajándékok elkészítésére a manócsapatnak több, mint 300 nap áll rendelkezésére (habár a hírek szerint a több mint kétmilliárd meglepetés elkészítése igencsak erőt próbáló feladat), addig a Mikulásnak erre a hatalmas ajándékosztó sprintre 25 órája van. A különböző időzónákkal és a Föld forgásával ugyanis nyer egy kis időt ennek a mágikus teljesítménynek az elvégzésére. Egy biztos: az ütemterv igencsak szoros, a gyárban és a kiszállítás alatt is, azonban segítséget jelenthetne a csapatnak, ha az IoT-t vetnék be bizonyos folyamatoknál.

Hajrá Manócsapat! – avagy irány az intelligens ajándékgyár

Egész évben nagy a sürgés-forgás, hogy elkészüljenek a testre, akarjuk mondani a gyerekekre szabott ajándékok. Az intelligens gyártási technológiák segítségével a hatalmas mennyiségű és különböző meglepetéseket a Mikulás manói hatékonyabban el tudnák készíteni. A jövő mikulásgyárában robotasszisztensek támogatják a manókat, ezzel nő a termelékenység, csökken a hibás termékek száma, és a keletkező gyártási hulladék is gyorsabban el tudja hagyni a gyár területét. Ennek köszönhetően a manók is többet pihenhetnek, hiszen így a kreatívabb feladatokra tudnak koncentrálni, például egy-egy újabb ajándék tervezésére.

Hajrá Manócsapat! – avagy irány az intelligens ajándékgyár

Okosszánnal biztonságosabb

Rudolf piros orra a sok millió kilométeres út során igazán akkor világít a legboldogabban, ha a karácsony legfontosabb járművét, a Mikulás szánját megfelelően felkészíti a manóhad, és így a vezérszarvast sem érheti meglepetés.

Már, ami a szán meghibásodását illeti. Megelőző karbantartási megoldásokkal folyamatos ellenőrzés alatt tartható a szán állapota, hiszen attól, hogy a szán csillog-villog, még nem biztos, hogy látszik, ha esetleg egy alkatrész elromlott vagy épp elkopott. Pláne, ha mindez abban a bizonyos 25 órában történik, amikor minden ezredmásodperc számít.

Okosszánnal biztonságosabb

Sőt, az eget átható potenciális veszélyek esetén, legyen szó kóbor, a szán útjába tévedő madarakról vagy épp a nagyvárosok környékén igencsak sokszor felbukkanó helikopterekről, egy önvezető szán radarjai és szenzorjai képesek lesznek észlelni azokat az akadályokat is, amelyeket a Mikulás esetleg nem vesz észre. Ezt követően pedig természetesen meg is teszi a szükséges szánfordulatokat az ütközés elkerülése érdekében.

Okosszánnal biztonságosabb

Figyelő szemek az Északi-sarkon is

Távollétében a Mikulás biztonságban tudhatja a legkedvesebb segítőit, a manókat, ha északi-sarki otthonában és gyárában intelligens biztonságtechnikai megoldásokat vet be. A hét minden napján, a nap 24 órájában megfigyelheti a teljes területet, és megóvhatja azt a gyártási technológiát vagy épp az ajándékokat elbitorolni szándékozóktól. A palettát beszéddel, hanggal és zenével történő kommunikációra alkalmas professzionális audiorendszerrel is kiegészítheti, melynek segítségével biztosan feldobja a manók hangulatát.

A visszaszámlálás már elkezdődött, a Mikulás útját itt lehet nyomon követni.

Békés Ünnepeket kívánunk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!