Skip to main content
 
Okoseszköz

Kell a Twist!

2019.03.05 No Comments 4 perc olvasási idő

Ha lerobbant a szervezeted. (Kell a twist, kell a twist!)
Ha a vérnyomásod emelkedett. (Kell a twist, kell a twist!)
Mit szól ehhez egy teenager? (Kell a twist, kell a twist!)
A parlamentben egy miniszter? (Kell a twist, kell a twist!)
Mit szólna hozzá Chopin és Liszt? Twiiiiiiist!!!

Könnyen lehet, hogy nem mindenki fog emlékezni ennek a 80-as években népszerű slágernek a soraira, de mi most segítünk:

És mi a helyzet 2018-ban a Twisttel?

Most is egy csavarás jobbra, egy csavarás balra, de már a redőnyök is leereszkednek.

Ez már a Bosch Twist okosotthon távirányítója és ráadásul tényleg ilyen egyszerűen működik. Egyetlen, formatervezett kis vezérlőegységen keresztül néhány kézmozdulattal irányítható otthon, legyen szó a klímától kezdve az intelligens háztartási eszközökön át a riasztóberedezésig. A Twist univerzális távirányító méretét úgy kell elképzelni, mint egy normál hálózati aljzatot.

Egy kütyü mindenhez

Néhány éve, hogy a Bosch megoldotta, hogy okosotthonunk különböző elemei egy eszközről legyenek irányíthatók. Ezt rendszerint a mobiltelefonunkra letöltött applikációval szoktuk megoldani. A telefon viszont időnként lemerül, máskor bent felejtjük az irodában, és máris dugába dől, hogy egy eszközről irányítsuk és figyeljük otthonunk felügyeleti, vagy fűtés rendszerét, vagy bármilyen más eszközt, amit az okos otthonunk használ.

A Bosch egy olyan okos otthon távirányítót fejlesztett, amihez nincs szükség mobiltelefonra, egyszerűen a különböző irányokba történő elforgatásával tudjuk a különböző adatokat megjeleníteni a kijelzőjén és parancsokat adni a lakásunk különböző eszközeinek. Természetesen tartozik a Twisthez applikáció is, hogy ha elfelejtenénk egy mozdulatsort, akkor azt át tudjuk szerkeszteni, illetve innen is egyszerűen tudjuk irányítani az eszközeinket.

Távirányítós okosotthon a mindennapokban

Egy letisztult formatervezésű, aljzat méretű konzolról van szó, e-papír kijelzővel, ami négy forgatókönyvet is képes kezelni. Egyedi mintázatokat állíthatunk be rajta: két jobbra fordításnál a klímát kapcsolja be, az egy balra-egy jobbra-egy balra kombináció a ház riasztórendszerét hozza működésbe, megint másik forgatási variációval pedig a világítást állíthatjuk be. Cordless, így vezeték nélkül szerelhető a falra – egy kis mágnes tapanccsal – de lakáson belül hordozható is. Univerzális, így az intelligens otthon minden eszköze ráköthető, sőt a későbbiek során bővíthető. Az állapotinformációk egy könnyen olvasható energiatakarékos e-papír kijelzőn jelennek meg.

„A Twist különösen praktikus, ha tele van mindkét kezed, vagy épp nem találod a mobilodat a táskád legmélyén.” 

– mondta Lujza, aki férjével az új otthonukba beszerelt risztó mellé a Twistet is használják. „Amikor megvettük, néhány perc volt installálni, csak beolvastam a QR-kódját a telefonomba és azonnal kapcsolódott a Bosch smart home rendszeréhez.” A Bosch Smart Home rendszerhez legfeljebb 32 funkciót, például a fűtést, a redőnyöket vagy a lámpákat, külön-külön vagy úgynevezett forgatókönyvekben lehet vezérelni. „Korábban, ha elmentünk otthonról, szobáról-szobára járva lekapcsoltuk a világítást, a fűtést, bekapcsoltuk a riasztót, most a Twisten keresztül egyetlen „Leave home” (elhagyom az otthont) paranccsal kikapcsol a fűtés, minden világítás a házban és bekapcsol a riasztórendszer.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!